Over ons

Ik had de wens om een hond te hebben maar mijn partner is allergisch en we dachten dat dit dus niet kon totdat we hoorden over het ras de Australian Labradoodle. Deze honden geven n.l. in de meeste gevallen geen allergische reactie. Zo gingen we opzoek naar honden van dit ras. De wachtlijsten waren lang dus het leek erop dat het wel even zou duren voor dat we in aanmerking zouden komen voor zo’n hondje. Gelukkig kregen we de kans om ons als gastgezin aan te melden. Zo kwam Pip bij ons in huis.

❤

Pip kreeg haar 1 nestje bij haar fokker in huis. Dit was zo’n mooie ervaring dat ik geïnspireerd raakte en ging onderzoeken of ik daar ook iets mee zou kunnen gaan doen. Ik kreeg de kans om Pip over te nemen als fok hond.

Mijn baan in de zorg heb ik opgezegd om me volledig te kunnen richten op de honden. Ik ben verschillende opleidingen gaan volgen om als hobbyfokker nestjes te kunnen begeleiden bij ons in de huiskamer.

We genoten zoveel van Pip en de puppies dat we hebben besloten om 1 van de hondjes uit het nestje bij ons in huis te houden. Dat werd Moos. Het is fantastisch om de pups geboren te zien worden en te zien opgroeien bij ons in de huiskamer. Tijdens de hele socialisatie maken de pups al veel mee; kinderen uit de buurt komen knuffelen, ze wennen al aan verschillende geluiden en gebeurtenissen in en buitenshuis. Het is juist in deze leeftijdsfase zo belangrijk om dat mee te krijgen.

Mijn doel is gezonde en gelukkige Australian Labradoodle puppies te fokken zodat meer mensen van deze heerlijke honden kunnen gaan genieten. Al onze honden worden getest op de vereisten volgens de regels van de rasverenigingen zoals: ogen, heupen, ellebogen, patella, pra/prcd, dm, ic, eic, addison, dna.

Heb je interesse in een pup van ons, stuur me dan een mailtje. Na telefonisch contact stuur ik je een inschrijfformulier. Zodra een van onze hondjes zwanger is neem ik contact met je op om verdere afspraken te maken. Gezondheid en karakter staan bij mij voorop. Verder houd ik zoveel mogelijk rekening met je voorkeuren als moeder natuur dit toelaat. (Vachtsoort, kleur, teefje of reutje).

Tijdens de periode dat het nestje pups bij ons is vinden er 2 momenten van kennismaking plaats. Na 8 weken kunnen de hondjes naar de nieuwe baasjes. Ik geef zoveel mogelijk ondersteuning en informatie over zorg en welzijn voor het hondje. De hondjes worden gechipt bij het eerste bezoek aan de dierenarts en krijgen naast de ontwormingskuren ook alle inentingen die nodig zijn.